Βαφτίζεις σύντομα; 5 συμβουλές που θα σε κάνουν την καλύτερη νονά! (ή νονό)

5+1 απαραίτητα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για μια τέλεια βάπτιση!
April 13, 2020

Βαφτίζεις σύντομα; 5 συμβουλές που θα σε κάνουν την καλύτερη νονά! (ή νονό)

amazon.com

Νονός και νονά έχουν μεγάλη βαρύτητα σαν ρόλοι και αυτό επειδή κάποιος σου εμπιστεύεται το παιδί του για να γίνεις ο δεύτερος πατέρας ή δεύτερη μητέρα του!

Η ημέρα της βάπτισης είναι μία σημαντική και ωραία μέρα, παρ’ όλα αυτά θέλει πολύ προγραμματισμό, οργάνωση και υπολογισμό από πριν.

Εμείς μαζέψαμε 5 συμβουλές για να προετοιμαστείς από πριν και να μην τρέχεις τελευταία στιγμή ως μία σωστή νονά (ή νονός) που πρόκειται να γίνεις!

Δες πώς μπορείς να οργανωθείς για να είσαι η καλύτερη νονά (ή νονός):

 

1Ετοίμασε τη λίστα των δικών σου καλεσμένων

pinterest.com

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γίνουν πριν από μία βάπτιση είναι η λίστα των καλεσμένων, επειδή με βάση τους καλεσμένους θα καθοριστούν τα υπόλοιπα!

Ως νονά (ή νονός) θα πρέπει να δημιουργήσεις εγκαίρως τη λίστα με τους δικούς σου καλεσμένους, μιας και έχεις και ‘συ το δικό σου τραπέζι στη δεξίωση μετά τη βάπτιση. Έτσι, οι κουμπάροι σου (πλέον) θα ξέρουν πόσα άτομα να περιμένουν για να κλείσουν ανάλογα και χώρο δεξίωσης, αλλά και να εκτυπώσουν όσες προσκλήσεις χρειάζεται.

2Επίλεξε το concept της βάπτισης και το design των προσκλήσεων

Ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να αποφασιστεί από πριν είναι το concept της βάπτισης. Είναι πολύ βοηθητικό να αποφασιστεί από γρήγορα, επειδή πάνω σ’ αυτό βασίζεται το σχεδιαστικό της πρόσκλησης, καθώς επίσης η διακόσμηση του χώρου δεξίωσης!

Το να βρεις θέμα δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα, ειδικά αν ψάχνεις κάτι ιδιαίτερο και πρωτότυπο για διακόσμηση αλλά και για design της πρόσκλησης.

Στο InvArt by Uniplex, μπορούμε να σε συμβουλεύσουμε και να σε βοηθήσουμε να καταλήξεις στο design που εσύ φαντάζεσαι! Θα δούμε αναλυτικά ένα-ένα όλα τα σημεία, όπως το είδος του χαρτιού, την ποσότητα, τη γραμματοσειρά κ.τ.λ., μέχρι να βρούμε αυτό ακριβώς που ψάχνεις!

Δες περισσότερες ιδέες για προσκλήσεις εδώ!

3Αγόρασε το καλύτερο πακέτο βάπτισης

pinterest.com

Μια από τις πιο κύριες υποχρεώσεις της νονάς (ή νονού) είναι να βρει τα βαφτιστικά ρούχα και όλα τα πράγματα που θα χρειαστεί την ημέρα της βάπτισης. Συνήθως στα καταστήματα με βαφτιστικά τα έχουν όλα μαζεμένα από ρούχα μέχρι τη λαμπάδα, το μπουκαλάκι για λάδι κ.τ.λ. Αν τα αγοράσεις όλα μαζί (πακέτο βάπτισης) από το ίδιο μαγαζί, συνήθως σου κάνουν καλύτερη τιμή!

4Αγόρασε τον βαφτιστικό σταυρό και φτιάξε τα μαρτυρικά

unsplash.com

Η σημαντικότερη αγορά ενός νονού είναι ο βαφτιστικός σταυρός, που ίσως να είναι και το πιο ακριβό «μέρος» της βάπτισης. Εδώ θέλει καλή έρευνα! Πρέπει να επισκεφτείς διάφορα κοσμηματοπωλεία και να δεις διάφορα σχέδια για να συγκρίνεις τιμές, σχέδια και – φυσικά ποιότητα. Εμείς προτείνουμε κάτι κλασικό και απλό για να μπορεί το παιδί να τον φοράει και όταν μεγαλώσει!

Τα μαρτυρικά δεν χρειάζεται να τα αγοράσεις από κοσμηματοπωλείο. Μπορείς να πας σε καταστήματα με χειροποίητα αντικείμενα, ή ακόμα καλύτερα – ανάλογα με το πόσο χρόνο έχεις, να αγοράσεις μόνος/η σου τις χάντρες και σχοινάκια και να φτιάξεις απλά βραχιόλια ή τις κλασσικές καρφίτσες.

5Διάλεξε τις μπομπονιέρες

pinterest.com

Η μπομπονιέρα είναι ακόμη μία από τις υποχρεώσεις της νονάς (ή νονού). Οι επιλογές αμέτρητες! Σίγουρα το ποσό που διαθέτεις θα σε καθοδηγήσει σε ποιες επιλογές θα καταλήξεις. Τα πιο συνηθισμένα σχέδια είναι συνήθως κεριά, γλάστρες ή διακοσμητικά με θέμα το ρόδι (που φέρνει γούρι στο μωρό).

Η νέα τάση είναι να δωρίζεται το ποσό που θα πήγαινε για τις μπομπονιέρες σε ένα φιλανθρωπικό σκοπό. Ενημερώνεις τους καλεσμένους με ένα ωραίο σημείωμα ότι τα λεφτά δόθηκαν για καλό σκοπό. Αν ακολουθήσεις την τελευταία επιλογή,  το InvArt by Uniplex, μπορεί να σε βοηθήσει στον σχεδιασμό και εκτύπωση αυτών των σημειωμάτων!

Θες να βρεις ιδέες για τις προσκλήσεις σου (και όχι μόνο) για την καλύτερη επιλογή πριν τη βάπτιση; Στο InvArt by Uniplex μπορούμε να σε βοηθήσουμε!

    Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου σε 1-2 εργάσιμες μέρες για όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι!